Άρθρο «Πλησιάζει η στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα»

Άρθρο «Πλησιάζει η στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα»

 Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη», Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Με την υπερψήφιση της τελευταίας δανειακής σύμβασης κλείνει ένας κύκλος ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη χώρα μας, ολοκληρώνεται μια σελίδα, που άνοιξε η χώρα τον περασμένο Νοέμβριο. Η παράταξή μας και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη και αντιλαμβανόμενοι την διεθνή απομόνωση, στην οποία κινδύνευε να οδηγηθεί η χώρα, έπειτα από την εγκληματική ιδέα του Γ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, πήραμε μια σημαντική πρωτοβουλία, αγνοώντας το κομματικό και πολιτικό κόστος.

Με μοναδικό κριτήριο το όφελος του τόπου παρενέβη  σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα καταφέραμε: Να ακυρώσουμε το καταστροφικό δημοψήφισμα, που εμπνεύστηκε ο κ. Παπανδρέου, να συγκροτήσουμε μεταβατική Κυβέρνηση, χωρίς τον κ. Παπανδρέου στη θέση του Πρωθυπουργού, να συμφωνήσουμε με τα υπόλοιπα κόμματα, ότι αποκλειστικό έργο της Κυβέρνησης Παπαδήμου θα είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η συμφωνία για το PSI και να ορίσουμε σαφή ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών, μετά την ολοκλήρωσή του, η οποία τοποθετείται πλέον μετά και την επιτυχή διαδικασία κουρέματος του ελληνικού χρέους, μετά το Πάσχα.

Η χώρα μας κινδύνευσε να γίνει ο αδύνατος κρίκος της Ευρώπης, τη στιγμή που θα έπρεπε να αποτελεί το προπύργιο της Ευρώπης. Και αυτό εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, που δημιούργησε τρομακτικά αδιέξοδα και οδήγησε στην πλήρη εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό. Μιας Κυβέρνησης, που κύρια προεκλογική της εξαγγελία ήταν το «Λεφτά υπάρχουν», εξαπατώντας τους πολίτες και αλλοιώνοντας τα μεγέθη του ελλείμματος, όπως αποδεικνύεται και από τους ισχυρισμούς τόσο των στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όσο και του στενού συνεργάτη του Υπουργού Οικονομικών και επικεφαλούς του ΟΔΔΗΧ, Πέτρου Χριστοδούλου,

Το δυσάρεστο, όμως, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, επισημαίναμε την τραγική κατάληξη των χειρισμών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα αδιέξοδα, στα οποία θα οδηγούσαν οι ενέργειές της, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Καταθέσαμε επανειλημμένως προτάσεις διεξόδου από την κρίση, ολοκληρωμένες, αναλυτικές και κοστολογημένες. Τολμήσαμε να προτείνουμε καινούρια πράγματα και ασκήσαμε αντιπολίτευση όχι εύκολη και συνηθισμένη, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε μάθει να ασκεί το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή, άλλωστε, είναι η διαφορά μας. Είμαστε το κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είμαστε κόμμα εθνικής πρωτίστως ευθύνης, είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα την πατρίδα και αυτό το αποδείξαμε το τελευταίο διάστημα με την ψήφιση νομοθετημάτων, που ποτέ άλλοτε δεν θα είχαμε ψηφίσει. Με τη γενναία στάση, που επέδειξε η Νέα Δημοκρατία διασφαλίστηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και απεμπολήθηκε ο κίνδυνος της ολικής κατάρρευσης για τη χώρα.

Με την τελευταία δανειακή σύμβαση ολοκληρώθηκε η επίπονη προσπάθεια για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημόσιου χρέους, που άρχισε με την απόφαση της 21ης Ιουλίου και οριστικοποιήθηκε με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2011 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η εφαρμογή, όμως, μιας αναπτυξιακής πολιτικής, που θα βάλει μια τελεία στον κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας και θα σημάνει την επανεκκίνησή της είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία. Είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη αναπτυξιακών κινήτρων και πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να αναστραφεί το βεβαρημένο κλίμα και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα. Χωρίς ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας, η χώρα μας θα παραμείνει στο ίδιο αρνητικό σημείο. Απαιτούνται ρεαλιστικές και κοστολογημένες αναπτυξιακές προτάσεις, έτσι ώστε να εξέλθουμε από τα αδιέξοδα. Και σε αυτό η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλλει καθοριστικά, καθώς είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά σε μια κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.